Monday, November 25, 2013

Norsk

En kvinnes jakt på frihet I tragedien vil et fall kunne bety å stige. Hedda stiger ikke, manpower fissure ned i noe fortvilt og forvirrende skrev psykiater Finn Skårderud i programheftet til oppsetningen av Hedda Gabler i 2006. I denne oppgaven skal jeg vise og drøfte hvordan frihetstanken kommer til uttrykk i det psykologiske samtidsdramaet skrevet av Henrik Ibsen og vurdere om måten Hedda Gabler opplever livet på har en aktualitet i dag. Frihetstankene i stykket kommer til utrykk på forskjellige måter. Hedda Gabler er en kvinne som er opptatt av ære, hun ønsker å ha en høy sosial status. Det virker som om Hedda lider av ensomhet til tross for at hun har fått seg alt en kvinne kan ønske seg: en god snill mann, stort hus hvor de kan holde en masse selskaper i og til og med er hun blitt gravid. Men Hedda kjeder seg allerede mye ved tanken på et helt liv samwork force med Jørgen. Han er sodding(a) interessert i sitt fag, hun mener han er kjedelig, han er alltid den samme personen. Å være sammen med en man hun ikke elsker gir ikke Hedda spenning i livet. For en kvinne som har en dødsfantasi som henne vil ikke dette dempe den, men forsterke fantasien. Hun trenger spenning.
bestessaycheap.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Hedda er livredd for følelser, svakhet, død og skam, men på en annen måte er hun tiltrukket til det, hun trenger kontroll over take advantage egen skjebne og gjennom stykket mister hun kontrollen mer og mer, hun er gravid, hun mister kontroll over egen kropp, dette barnet tar den fra henne. Og så opptatt av ære som hun er, var det på denne tiden ikke å føde et barn som var assosiert med net topp ære, heller motsatt. Hedda likte også! å få oppmerksomheten fra menn hun var en vakker kvinne og igjen ga dette henne en slags kontroll hun kunne kontrollere med erotikk. Så hele livet til Hedda dreier seg egentlig om å ha kontroll over seg selv og omgivelsene. Heddas frihet handler om ære, når hun ikke oppnår den æren hun ønsker vil det å ta hennes liv se ut til å være den enste løsningen for henne. Hvis vi skal se på hvordan...If you want to get a honest essay, pasture it on our website: BestEssayCheap.com

If you want to get a full essay, visit our page: cheap essay

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.